دسته بندي | روانشناسي |
فرمت فايل | docx |
حجم فايل | 62 كيلو بايت |
پس از پرداخت، لينك دانلود فايل براي شما نشان داده مي شود
پرداخت و دانلود
مباني نظري و پيشينه با موضوع جو سازماني
در 30 صفحه ورد قابل ويرايش با فرمت doc
توضيحات: فصل دوم پايان نامه كارشناسي ارشد (پيشينه و مباني نظري پژوهش)
همراه با منبع نويسي درون متني به شيوه APA جهت استفاده فصل دو پايان نامه
توضيحات نظري كامل در مورد متغير
پيشينه داخلي و خارجي در مورد متغير مربوطه و متغيرهاي مشابه
رفرنس نويسي و پاورقي دقيق و مناسب
منبع : انگليسي وفارسي دارد (به شيوه APA)
نوع فايل: WORD و قابل ويرايش با فرمت doc
قسمتي از متن مباني نظري و پيشينه
چارچوب نظري پايان نامه روانشناسي با موضوع جو سازماني
جوسازماني
ازجمله مباحثي كه در ادبيات مديريت به ميزان زيادي موردبحث و جدل بوده و در حد محدودي مورد شناخت قرارگرفتهجوسازماني است. گرچه پژوهشهاي مرتبط با جوسازماني و تلاش براي تدوين و تبيين قابلقبول از حداقل 50 سال قبل آغازشده است.
ادبيات ناظر بر جوسازماني، به اعتقاد دنيسون[1] (1996)، ريشه در نظريه ميداني كرت لوين (1951) دارد. اين نظريه به شكل تحليلي فرد را از محيط جدا ساخته است. بعدها به افراد و زمينههاي فكري آنها بيش از ساختار توجه شد؛ و همچنان در اواسط دهه 1970 برخي اختلافات موجود پيرامون مسائل همچون تداخل ميان جوسازماني و مفاهيم نظير رضايت و ساختار سازماني را برطرف ساختند. اين مقالات به اعتقاد دنيسون باعث بسترسازي براي رسيدن بهاتفاق نظر در مورد دو رويكرد متفاوت به جوسازماني شدند. اين رويكردها عبارت بودند از: الف) اندازهگيري ديدگاههاي فردي؛ ب) اندازهگيري چندگانهديدگاهها براي تلفيق ديدگاههاي ادراكي و معيارهاي عينيتر كه رويكرد اولي بهعنوان جو رواني و رويكرد دوم بهعنوانجوسازماني شناخته شدند. در دهه 1980 پژوهشگران توجه بيشتري به مسائل مرتبط با جو، ازجمله چگونگي شكلگيري جوسازماني معطوف داشتند. فرايند «جذب، انتخاب و ابقا» پويايي شكلگيري جو بر اساس تغير اعضاء همراه با رويكرد اجتماعي شدن به تصوير ميكشد. رويكرد ساختار اجتماعي جو را بهعنوان يكي از نتايج نظام ارزشي سازمان قلمداد ميكند. مورگان و ولكوين[2] (1992) رويكردهاي ناظر بر شكلگيري جوسازماني را تحت عناوين ساختاري، ادراكي، تعاملي و فرهنگي طبقهبندي كردند.
از سوي صاحبنظران، تعاريف و ديدگاههاي گوناگوني در مورد جوسازمانيارائهشده است. ويژگيهاي دروني نسبتاً پايدار و احساس و ادراك جمعي افراد از آن ويژگيهاو خصوصياتي هستند كه موجب شده است كه برخي از صاحبنظران، جوسازماني و شخصيت سازماني را يكي تصور كنند (هوي و ميسكل، ترجمه: عباس زاده، 1371). جوسازماني به تصورات، احساسات و ارزشهاي كاركنان در محيط كارشان اطلاق ميشود. همينطور احساس تعهد نسبت به سازمان، حس اعتماد و تعلق، اعتمادبهنفس و وفاداري را نيز شامل ميشود كه تحت تأثير عوامل مختلفي مانند فضاي فيزيكي، قوانين سازماني حاكم و ويژگيهاي رفتاري افراد در محيط كار قرار ميگيرد (آليس[3]، 2000).
[1]. Denison Daneial R
[2]. Morgan& welkoin
[3]. Ales
...
2-2-2-2- پژوهشهاي داخلي
توكلي طبا (1378) در پژوهشي نشان داد كه جوسازماني با ميزان احساس بيگانگي از كار، ميزان بيقدرتي معلمان، احساس بيهنجاري معلمان، احساس انزواي اجتماعي معلمان رابطه معنادار وجود دارد. شجاعي (1387)، در پژوهش تحت عنوان بررسي رابطه بين جوسازماني با فرسودگي شغلي و سازگاري شغلي كارمندان دانشگاه اصفهان، به اين نتيجه دستيافت كه بين جوسازماني و ابعاد آن با فرسودگي شغلي و سازگاري شغلي رابطه وجود دارد. بين جوسازماني با سن و ساختو ضوابط با حقوق رابطه وجود دارد. بين جوسازماني با و ابعاد آن با ديگر ويژگيهاي جمعيتشناسي رابطه وجود ندارد.
عليخاني (1381) در پژوهشي تحت عنوان رابطه جوسازماني با مشاركت كاري در اداره بهزيستي شهر كرمان، بيان ميكند كه فضاي سازماني بر كاركرد سازماني اثر ميگذارد، جوسازماني يك شيوه اندازهگيري ادراكات كاركنان از احساسي است كه از كار كردن در پيرامون محيط دارند. وي نشان داد كه بين متغيرهاي وضوح و روشني اهداف با مشاركت كاري رابطه قوي وجود دارد و بين متغيرهاي توافق بر رويهها در جوسازماني با مشاركت كاري رابطه ضعيف وجود دارد.
صمدي و شيرزادي (1387) در پژوهشي با عنوان رابطه بين ابعاد جوسازماني و خلاقيت دريافتند كه از ميان ابعاد جوسازماني و خلاقيت، فقط بين بعد همكارانه جوسازماني با خلاقيت رابطه مثبتي وجود داد. همچنان شيرزادي (1385) در پژوهشي دريافت كه ميان جوسازماني و روحيه كارآفريني رابطه مثبت و معناداري وجود دارد. موسوي (1383)
پس از پرداخت، لينك دانلود فايل براي شما نشان داده مي شود
پرداخت و دانلود