مباني نظري و پيشينه پژوهش اضطراب اجتماعي (فصل دوم)

دانلود ارزان فايل هاي دانشجويي و دانش آموزي

مباني نظري و پيشينه پژوهش اضطراب اجتماعي (فصل دوم)

۵ بازديد
دسته بندي روانشناسي
فرمت فايل docx
حجم فايل 53 كيلو بايت

پس از پرداخت، لينك دانلود فايل براي شما نشان داده مي شود

پرداخت و دانلود

مباني نظري و پيشينه پژوهش (فصل دوم پايان نامه ارشد) اضطراب اجتماعي (هراس اجتماعي) در 38 صفحه ورد قابل ويرايش با فرمت doc

توضيحات: فصل دوم پايان نامه كارشناسي ارشد (پيشينه و مباني نظري پژوهش)


همرا با منبع نويسي درون متني فارسي و انگليسي به شيوه APA  جهت استفاده فصل دو پايان نامه

توضيحات نظري در مورد متغير و همچنين پيشينه در مورد متغير مربوطه و متغيرهاي مشابه

رفرنس نويسي و پاورقي دقيق و مناسب براي فصل دو پايان نامه

 

منبع :                          دارد (به شيوه APA)

نوع فايل: WORD و قابل ويرايش با فرمت doc

 

قسمتي از مباني نظري متغير:

 

مقدمه

اضطراب را به علت مشكل پيش بيني شده تعريف مي كنند.اضطراب معمولأ به خطري رد زمان آينده مربوط مي شود. اضطراب لزومأ بد نيست- در واقع انطباقي است. از اين لحاظ به ما كمك مي كند كه متوجه خطرات آينده مي شويم و براي آنها برنامه ريزي مي كنيم- يعني، آمادگي مان را افزايش مي دهيم، و قبل از وقوع مشكلات احتمالي درباره آنها درست فكر كنيم- انطباقي است. در مطالعات آزمايشگاهي كه اولين بار يكصد سال قبل به اجرا در آمد و تا كنون بارها و بارها تأييد شده اند، اين نتيجه به دست آمد كه مقدار كمي از اضطراب عملكرد را در تكاليف آزمايشگاهي به بود مي بخشد. اما اگر از هر كسي كه اضطراب امتحان يا اجتماعي داشته باشد بپرسيد، به شما خواهد گفت كه اضطراب بيش از حد مانع عملكرد مناسب مي شود. بنابر اين اضطراب اندك انطباقي است، اضطراب زياد زيان آور است.

همه ما برخي اوقات، در موقعيت هاي اجتماعي مضطرب مي شويم، اگرچه كودكان و نوجوانان اغلب انواع بسياري از نگراني ها و ترس ها را گزارش كرده اند، اغلب اينها زودگذر هستندو باعث اختلال عمده در عملكرد فرد نمي شوند ( موريس، مركل باچ، گادت، & مولرت، 2000؛ به نقل از هربرت، گاوديانو، رينگلد و ديگران، 2009). ترس يكي از هيجان هاي اصلي است فوبي هاي اجتماعي شكل هاي اغراق آميز اين گونه ترسها هستند (روزنهان و سليگمن، 1386). اصطلاح فوبي (PHOBIA) به ترس شديد از يك شيء يا موقعيت يا وضعيت اطلاق مي شود. فوبي ترسي غير منطقي است كه به اجتناب هوشيارانه از شيء، فعاليت يا موقعيت منبع ترس منجر مي شود.اختلال اضطراب اجتماعي (SAD) ترسي مشخص و ثابت از شرمنده شدن يا مورد ارزيابي منفي قرار گرفتن در موقعيت هاي اجتماعي يا هنگام انجام فعاليتي در حضور ديگران است ( سادوك و سادوك، 1389).

 

 تاريخچه ي اختلال اضطراب اجتماعي

اختلال اضطراب اجتماعي براي نخستين بار در آمريكا توسط بيرد  و در فرانسه ژانه توصيف شد.  اصلاح «فوبياي اجتماعي» را اولين بار ماركس و گلدر ) 1996؛ به نقل از كلارك، فربون،1385) براي اين اختلال به كار بردند.

اصطلاح « فوبيا» به ترس شديد از يك شيء يا موقعيت يا وضعيت اطلاق مي شود و فوبياي اجتماعي ترس شديد و مستمر از موقعيت هايي است كه در آن حالت ممكن است شرمساري روي دهد ( سادوك و سادوك، 1382). ماركس و گلدر (1966؛ به نقل كلارك و فربورن، 1385) بر اساس يافته هاي خودشان مبني بر اين كه فوبياي اجتماعي از نظر سن شروع از ساير فوبياها متفاوت است، آن را از ساير فوبياها جدا كردند و اين كار تأثير بسزايي در تثبيت اين واحد تشخيصي به عنوان يك اختلال مستقل داشت.

اختلال اضطراب اجتماعي بطور رسمي براي نخستين بار تحت عنوان « فوبياي اجتماعي» در سومين ويراست راهنماي تشخيصي و آماري اختلال هاي رواني (DSM-III)  توصيف شد ( انجمن روانپزشكي آمريكا، 1980). اين اختلال تا زمان تدوين DSM-III به عنوان يك اختلال يا نشانگان اصلي قلمداد نمي شد. در سال 1980 بود كه اختلال اضطراب اجتماعي وارد نظام طبقه بندي اختلال هاي رواني گرديد و ويژگي هاي باليني و معيارهاي تشخيصي آن در بازنگري هاي بعدي DSM با وضوح بيشتري تعريف شده اند.

اصطلاح « اختلال اضطراب اجتماعي» به عنوان نامي مناسب تر براي اين اختلال پيشنهاد شده است زيرا مشكلاتي كه ايجاد مي كند در مقايسه با مشكلاتي كه هراس هاي ديگر به وجود مي آورند بسيار فراگيرتر است و اختلال بسيار بيشتري در فعاليت هاي عادي اجتماعي ايجاد مي كند( ليبوويتز و همكاران؛ به نقل از ديويسون، نيل و كرنيك، 1388).

 

ويژگي هاي باليني اختلال اضطراب اجتماعي

فوبيا ها با بروز اضطراب شديد، وقتي كه بيمار در مقابل موقعيت يا شيء خاصي قرار مي گيرد، يا حتي وقتي مواجهه با آن موقعيت يا شيء را پيش بيني مي كند، مشخث هستند. همچنانكه در نسخه ي تجديد نظر شده چهارمين ويراست راهنماي تشخيصي و آماري اختلال هاي رواني (DSM-IV-TR) آمده است، قوبياي اجتماعي يا اختلال اضطراب اجتماعي عبارت است از ترس از آن دسته از موقعيت هاي اجتماعي كه در آن ها نوعي مورد كنجكاوي ديگران قرار گرفتن و يا تماس با غريبه ها مطرح است. افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعي مي ترسند كه در موقعيت هاي اجتماعي مانند بودن در جمع افراد، سخنراني كردن در حضور ديگران و ملاقات افراد جديد، دچار شرمساري و خجالت زدگي شوند. آن ها ممكن است ترس هاي خاصي در مورد فعاليت هايي از جمله نوشتن، غذا خوردن و صحبت كردن در حضور ديگران داشته باشند، يا ممكن است نوعي ترس مبهم و غير اختصاصي در مورد شرمسار شدن خود داشته باشند ( سادوك و سادوك،2005). فرد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعي معمولأ سعي مي كند از موقعيت هايي كه در آن ها ممكن است مورد ارزيابي ديگران قرار گيرد و نشانه هاي اضطراب در او ظاهر شود و يا به طريقي رفتار كند كه خجالت زده شود، اجتناب كند ( ديويسون، نيل و كرنيك، 1388).

پس از پرداخت، لينك دانلود فايل براي شما نشان داده مي شود

پرداخت و دانلود

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.