مباني نظري و پيشينه پژوهش سرطان (فصل دوم)

دانلود ارزان فايل هاي دانشجويي و دانش آموزي

مباني نظري و پيشينه پژوهش سرطان (فصل دوم)

۶ بازديد
دسته بندي روانشناسي
فرمت فايل docx
حجم فايل 57 كيلو بايت

پس از پرداخت، لينك دانلود فايل براي شما نشان داده مي شود

پرداخت و دانلود

مباني نظري و پيشينه پژوهش سرطان (فصل دوم)

توضيحات: فصل دوم پايان نامه كارشناسي ارشد و دكترا (پيشينه و مباني نظري پژوهش)

 

  • همرا با منبع نويسي درون متني به شيوه APA جهت استفاده فصل دو پايان نامه
  • توضيحات نظري كامل در مورد متغير
  • پيشينه داخلي و خارجي در مورد متغير مربوطه و متغيرهاي مشابه
  • رفرنس نويسي و پاورقي دقيق و مناسب
  • منبع :                           دارد (به شيوه APA)
  • نوع فايل: WORD و قابل ويرايش با فرمت doc

 

قسمتي از مباني نظري متغير:

 

مفهوم سرطان

قديمي ترين توصيف سرطان را در نوشته هاي مصري مي توان يافت كه در آن به غده يا تومور سينه اشاره شده است و مربوط به 1500 تا 3000 سال پيش از ميلاد مسيح است. قديمي ترين نمونه ي سرطاني هم حدود 1600 تا 1900 سال قبل از ميلاد در بازمانده ي جمجمه ي زني مشاهده شده است. اسكلت موميايي شده اي در پرو، آثاري از سرطان پوست را نشان مي دهد كه مربوط به 2400 سال پيش است. شواهد نشان مي دهد كه احتمالاً بقراط يوناني اولين كسي است كه اين بيماري را تشخيص داده؛ تفاوت غده ي خوش خيم و بدخيم را توصيف نموده و آن را نام گذاري كرده است و چون غده ي سرطاني و رگ هاي خوني اطراف آن به خرچنگ شباهت دارد، به همين دليل بقراط اسم اين بيماري را خرچنگ مي گذارد كه به يوناني كاركينوس ناميده ميشود و در ترجمه ي آن به انگليسي carcinoma نوشته شده و امروزه هم carcinos ناميده مي شود (شيخ نژاد، 1389).

ابو علي سينا (359-416 خورشيدي  )، فيلسوف و پزشك معروف ايراني قرن پنجم، پدر علم پزشكي مدرن و يكي از متفكران تاريخ هم، قريب 1000 سال قبل در كتاب  «قانون» سرطان را توصيف كرده و درباره ي تشخيص و روش درمان آن نسخه هايي سودمند ارائه كرده است (شيخ نژاد، 1389).


 

سرطان چه نوع بيماري است؟

سرطان يك بيماري مدرن نيست؛ در گذشته هم وجود داشته است؛ اما امروزه به دليل افزايش آلودگي هاي محيط زيست تعداد بيشتري به آن مبتلا مي شوند و تعداد بيشتري هم نسبت به گذشته به پزشك مراجعه مي كنند. سرطان يعني رشد كنترل ناشدني سلول ها در ناحيه اي از بدن؛ اين وجه مشترك همه ي سرطان هاست؛ علي رغم اين كه چه عاملي باعث سرطان شده و چه آسيبي به سلول ها رسيده باشد. سلول هاي سالم بدن طبق برنامه ي منظمي رشد مي كنند، تقسيم مي شوند و مي ميرند. در دوران جنيني سلول هاي سالم به سرعت رشد مي كنند؛ اما اين اتفاق فقط تا زماني رخ مي دهد كه فرد به بلوغ كامل مي رسد. در دوران بلوغ در بيشتر نقاط بدن سلول ها زماني رشد مي كنند و تقسيم مي شوند كه لازم است سلول هاي تازه را جاي گزين سلول هاي فرسوده، مرده يا در حال مرگ كنند. در مواردي هم كه بافت ها آسيب مي بينند (زخم، شكستگي)، سلول هاي سالم به سرعت رشد كرده و تقسيم مي شوند تا بافت آسيب ديده را ترميم كنند. اما سلول هاي سرطاني برخلاف سلول هاي عادي، نمي ميرند بلكه     بي وقفه رشد مي كنند، تقسيم مي شوند و به طور مداوم سلول غيرعادي توليد مي كنند (شيخ نژاد، 1389).

نام گذاري انواع سرطان ها:

سرطان را بر اساس به وجود آمدن در نوع بافت، به شرح زير، نامگذاري كرده اند:

- كارسينوما: به سرطان هايي مي گويند كه در پوست يا بافت هاي پوششي اعضاي داخلي بدن به وجود مي آيند؛

- ساركوما: سرطان هايي است كه در استخوان، غضروف، چربي، عضله، رگ هاي خوني يا ديگر بافتهاي پيوندي يا محافظتي به وجود مي آيند؛

- لوكيميا: سرطان هايي هستند كه در بافت هاي خوني از جمله مغز قرمز استخوان به وجود مي آيند و باعث ساخته شدن سلو ل ها يا گلبول هاي غيرعادي شده كه وارد جريان خون مي شوند؛

- لنفوما و مايولوما: سرطان هايي هستند كه در سلول هاي سيستم دفاعي بدن به وجود مي آيند (شيخ نژاد، 1389).

تفاوت مولكولي سلول سالم و سرطاني

دليل سرطاني شدن سلول ها، يا ماده ي DNA آسيب ديدگي سازنده ي ژن هاست كه در هسته ي سلول قرار دارد. اين مواد در تمام سلول ها وجود دارند و فعاليت آن ها را كنترل مي كنند. ژن ها بانك اطلاعات سلول ها هستند. در بيش تر مواقع، بدن يا سلول قادر است DNA آسيب ديده را تعمير كند؛ اما سلول هاي سرطاني اين توانايي را ندارند. كساني كه اين گونه ژن هاي آسيب ديده را از والدين به ارث مي برند، بيش از ديگران در معرض خطر مبتلا شدن به سرطانند. اگر فرد دريافت كننده ي ژن معيوب به سرطان مبتلا شود، آن را سرطان ارثي مي نامند. اما اكثر مواقع ژن ها در اثر عوامل سرطان زاي محيط آسيب مي بينند؛ عواملي مانند كشيدن سيگار، پرتوهاي مضر از قبيل ماوراي بنفش، اشعه ي ايكس يا مواد شيميايي كه از طريق مواد غذايي، نوشيدني ها و هوا وارد بدن مي شوند (شيخ نژاد، 1389).

پس از پرداخت، لينك دانلود فايل براي شما نشان داده مي شود

پرداخت و دانلود

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.