مقاله تاثير اقليم در معماري اردبيل

دانلود ارزان فايل هاي دانشجويي و دانش آموزي

مقاله تاثير اقليم در معماري اردبيل

۵ بازديد
دسته بندي معماري
فرمت فايل docx
حجم فايل 37 كيلو بايت

پس از پرداخت، لينك دانلود فايل براي شما نشان داده مي شود

پرداخت و دانلود

چكيده

اهميت تأثير بر معماري ، انجام مطالعات و پژوهش هاي جامعي را در اين زمينه ايجاب مي كند به ويژه در كشور ما كه تنوع اقليمي و معماري متنوعي را نيز داشته است. اقليم هر منطقه را مي توان ؛ مجموعه ي منظمي از پوشش گياهي ، ميزان بارش ، حرارت ، دما و تابش آفتاب آن منطقه تعريف كرد. براي تعيين ساختارهاي معماري هر منطقه و بالا بردن آسايش ساكنان آن، توجه به ويژگي هاي آب و هوايي محلي اجتناب ناپذير است.

با آگاهي از عوامل و عناصر اقليمي شهر اردبيل، جهت گيري ساختمان ها ، شناخت از مصالح ساختماني مناسب، انتخاب ابعاد پنجره ها و غيره مي توان تدابيري انديشيد تا ساكنان احساس راحتي و آسايش بيشتري كنند و با مصرف كمترين انرژي بتوانند گرمايش و سرمايش مورد نياز مسكن خود را تأمين نمايند.

 واژه هاي كليدي : معماري ،اقليم ، اردبيل ، بافت شهري ، عوامل محيطي.

 

مقدمه

گستردگي سرزمين ايران در عرض هاي جغرافيايي، اقليم هاي متنوع و متفاوتي را در پي داشته است. در اين ميان، مقوله ي معماري نيز از اين تنوع متأثر و از قديم الايام معماري متفاوت و متنوعي متناسب با اقليم هر منطقه ، به وسيله ي مردمان اين سرزمين پديد آمده است.

از همان اوان، آدمي به تجربه دريافت كه در هر محيطي چگونه ساختماني را بنا نهد تا مطلوب ترين مسكن را داشته باشد تا زماني كه انسان مختار باشد محل استقرار خود را تعيين كند بايد تمام فعل و انفعالات محيط را در نظر داشته باشد. در برآورد اين مكانيزم است كه مهندسان و معماران اغلب موقعيت هاي محيطي را به عنوان يك واقعيت در نظر مي گيرند ( زاهدي ، 13:70) .در طول تاريخ معماري و ساختمان سازي طراحان، همواره در صدد پاسخ گويي به شرايط آب و هوايي بودند حتي در معماري به اصطلاح بدوي طراحي اقليمي داراي بياني دقيق و استادانه بوده است ( واتسون ، 3:1390). معماري كه مي خواهد نقشي فعال در تبلور فضايي محيط انساني داشته باشد لزوماً با شرايط اقليمي به عنوان يكي از مهمترين پارامترهاي تأثيرگذار محيطي در رابطه ي تنگاتنگ قرار مي گيرد. امروزه ، شاهد اجراي ساخت و سازهايي با طراحي و مسائل مشابه در آب و هواي متفاوت هستيم كه بالا بردن هزينه هاي نگهداري در مقابل گرما و سرما و نبود شرايط مطلوب زيستي را براي ساكنان آن ها به دنبال دارد ( راهنمايي 161:1383) .

ضرورت توجه به مسائل محيطي از دو جهت حائز اهميت بيشتري است؛ از طرفي تناسب محيطي و اقليم با معماري سكونتگاه ها، آسايش انسان را كيفيت بيشتري مي بخشد ، از طرف ديگر توجه به اين امر صرفه جويي در انرژي و سوخت را به همراه خواهد داشت.

 

 

ضرورت و پيشينه تحقيق

در ابتدا انسان در ميان طبيعت و جزيي از طبيعت بود و پس از آن كه توانست براي خود مسكن تهيه كند مسكني كه دائمي باشد، نه زندگي در غار يا بالاي درختان ، به واسطه ي معماري ، حصاري ميان خود و طبيعت ايجاد كرد. در آن زمان هدفش مراقبت از خويشتن بود اما اين حصار تا آنجا پيش رفت كه مسكن اوليه تبديل به كلان شهرها شد و روز به روز فاصله ي مكاني او از طبيعت بيشتر گرديد. اين قطع ارتباط مشكلات فراواني براي بشر كه خود موجودي طبيعي است فراهم كرده است ( داريوش، 1:1391)

تر جونگ (1966( روشي را براي تقسيم بندي زيست اقليمي ايالات متحده ارائه داد كه يكي از معتبرترين روش هاي تقسيم بندي زيست اقليمي انسان محسوب مي شود. امتياز اين روش استفاده از عناصر مهم اقليمي است ( كارباني، 87:1372). گيوني( 1969) منطقه آسايش و شرايط زيست اقليمي مختلف را در ارتباط با دو عنصر دما و رطوبت نسبي مشخص نمود. براي تعيين شرايط زيست محيطي و نيازهاي ساختماني متوسط بيشينه ي دما و كمينه ي رطوبيت نسبي مورد استفاده قرار گرفت ( كسمايي، 166:1372).

پس از پرداخت، لينك دانلود فايل براي شما نشان داده مي شود

پرداخت و دانلود

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.